Celtic is al zestien punten los in Schotland

De zege op Falkirk was niet al te ruim (1-0), maar Celtic bouwde wel zijn voorsprong uit in de Schotse Premier League.

Met Evander Sno en Jeroen Lambers allebei op de bank moest Celtic lang knokken. Beide ploegen creëerden zeer weinig. Het enige hoogtepunt van de eerste helft was een gebogen schot van Thomas Gravesen, waarmee de Deense middenvelder in de 23ste minuut voor de 1-0 zorgde.

Falkirk was nog wel twee keer dicht bij een gelijkmaker, maar Anthony Stokes raakte de paal en Alan Gow trof de onderkant van de lat. Aan de andere kant miste invaller Kenny Miller een strafschop voor Celtic. Sno kwam in de slotfase nog in het veld voor Gravesen.

Celtic heeft een voorsprong van zestien punten op Glasgow Rangers, dat de tweede plaats overnam van Aberdeen.