Celtic loopt uit op Glasgow Rangers

Celtic breidde in één week tijd de voorsprong op Glasgow Rangers met vijf punten uit. Zelf won de landskampioen met 3-0 van Hibernian, terwijl de Rangers niet verder kwamen dan een gelijkspel tegen Dundee.

De strijd om de Schotse titel lijkt, nu Celtic een voorsprong van twaalf punten heeft, net als vorig seizoen voortijdig beslist te worden. Glasgow Rangers slaagt er immers niet in gelijke tred te houden met de aartsrivaal.

De ploeg van trainer Dick Advocaat begon goed aan het duel met Dundee. Voormalig Ajacied Shota Arveladze kreeg een paar goede kansen, maar faalde in de afwerking. Maar ook Dundee was dicht bij een doelpunt toen Bert Konterman in de 17de minuut in de fout ging.

In de slotfase kreeg invaller Ronald de Boer nog een goede mogelijkheid voor de Rangers. Uit een voorzet van de eveneens ingevallen Michael Mols kopte De Boer in maar doelman Langfield stopte zijn inzet.

Celtic had weinig problemen met Hibernian. In de eerste helft scoorde John Hartson twee keer. Na rust maakte Neill Lennon er nog 3-0 van.