Celtic maakt geen fout tegen Kilmarnock

Celtic behield de ruime voorsprong op rivaal Rangers. The Bhoys wonnen met 2-0 bij Kilmarnock. De ploeg van manager Martin O'Neill dankte de winst aan een sterke periode vlak na rust.

In de eerste 45 minuten slaagde Kilmarnock er in om Celtic bij te benen. Beide ploegen kregen kansen. Topscorer Henrik Larsson verzuimde twee grote kansen om te zetten in doelpunten, waarna zijn ploeggenoten twee keer moesten redden. Eerst behoedde doelman Robert Douglas zijn ploeg voor een achterstand, met een fraaie redding op een inzet van Di Giacome. En niet veel later kopte Jackie McNamara een kopbal van zijn ploeggenoot Stilian Petrov van zijn eigen doellijn.

In de 51ste minuut kwam Celtic op voorsprong dankzij een strafschop. John Hartson benutte de elfmeter, nadat Stilian Petrov omver was gelopen door Peter Canero. Tien minuten later besliste Paul Lambert het duel. Hij pikte de bal op nadat Frederic Dindeleux de bal slecht uitverdedigde, wipte het leer vervolgens over de Fransman en haalde in een beweging uit.