Celtic maakt succes compleet

Na de League Cup en de landstitel is ook de Schotse FA Cup een prooi geworden voor Celtic. De club uit Glasgow versloeg in de finale Hibernian. Natuurlijk speelde Henrik Larsson weer de hoofdrol.

Met de FA Cup sluit Celtic het uiterst succesvolle seizoen af met drie hoofdprijzen. In 1969 won Celtic voor het laatst de treble. Bij alle drie prijzen dit seizoen had Larsson een groot aandeel. Tegen Hibernian maakte de voormalige Feyenoorder twee van de drie doelpunten en bracht zijn seizoentotaal daarmee op 53 goals.

Vlak voor rust zette Jackie McNamara, wiens vader zowel de kleuren van Celtic als Hibernian verdedigde, the Bhoys op voorsprong. Larsson kwam net na rust voor het eerst tot scoren. De Zweed schoot met links hard en hoog raak. Tien minuten voor tijd besliste Larsson de wedstrijd definitief door een strafschop te benutten nadat hij zelf was neergehaald.

Bob Petta kwam niet in actie. De Nederlanderse middenvelder hoopte na lang blessureleed op speeltijd maar werd door manager Martin O'Neill buiten de selectie gelaten.

Bekijk hier al onze video's