Celtic terug op kop na moeilijke zege

Celtic heeft de koppositie in Schotland weer terug. De ploeg uit Glasgow won ook het derde competitieduel van dit seizoen, maar moest daar wel voor knokken tegen Inverness Caledonian Thistle: 3-1.

Celtic leek nog wel een makkelijke middag tegemoet te gaan. Caley moest immers al na zeventien minuten met tien spelers verder omdat Juanjo zich liet gaan in een opstootje met Neil Lennon. Juanjo kreeg rood, Lennon opvallend genoeg niet eens geel. Dik vijf minuten na de rode kaart kopte John Hartson raak op aangeven van Didier Agathe.

Toch kwam Caley nog terug. Eerst creëerde de promovendus enkele kansen, en vlak voor rust mocht Barry Wilson aanleggen vanaf elf meter na hands van Dianbobo Balde.

Na rust waren de grootste kansen voor Celtic. Scoren bleek echter lange tijd een probleem. Stilian Petrov faalde zelfs vanaf de strafschopstip. Maar uit de hoekschop die volgde op de gemiste penalty, maakte de Bulgaar toch de 2-1, met een volley. In de slotfase tekende Hartson voor de 3-1 met een rebound na een doelpoging van Joos Valgaeren.