Celtic waarschuwt Ajax in testimonial

Niemand zal zich bij de testimonial voor Ryan Giggs hebben verveeld. Van Nistelrooy en Verón niet, want zij scoorden bij hun presentatie aan het eigen publiek. Het publiek niet, want zij zagen een onverwachte mysteryguest zijn rentree maken. En de scouts van Ajax niet, want zij zagen dat Celtic dodelijk effectief naar een overwinning counterde.

In het begin van de wedstrijds eiste Celtic alle aandacht op. Binnen vijf minuten nam de Schotse kampioen een 2-0 voorsprong. Eerst tikte Chris Sutton een voorzet van Didier Agathe simpel in, even later maakte Neil Lennon er alleen voor Fabien Barthez 2-0 van.

Ruud van Nistelrooy bracht Manchester terug in de wedstrijd. De Nederlandse spits werd door Paul Scholes in stelling gebracht en rondde van dichtbij koeltjes af. Nog voor rust sloeg Celtic echter nogmaals toe. Deze keer was het Paul Lambert die van net buiten de zestienmeter raak schoot.

Na rust gaf Juan Sebastián Veron de Mancunians weer hoop. De Argentijnse middenvelder scoorde met een hard en hoog schot vanuit de draai. Maar opnieuw liet Celtic the red devils niet lang genieten. Invaller Moravcik maakte goed gebruik van het verkeerd opstellen van het muurtje door Barthez en scoorde uit een directe vrije trap.

Natuurlijk wisselde ook United-manager Alex Ferguson een aantal spelers. Op zich niets bijzonders. Wat wel verbazing wekte was wie hij voor Scholes het veld instuurde. Met nummer 7 betrad niemand minder dan Eric Cantona het veld van Old Trafford. Het publiek gaf de Mancunian van de eeuw uiteraard een staande ovatie. En Van Nistelrooy zorgde vlak voor tijd nog voor de 4-3. Maar daar bleef het op de enerverende avond bij.