Champions League-finalist Dortmund hard onderuit tegen club uit Thailand

Reacties

Het kan verkeren bij Borussia Dortmund. De Duitse topclub stond 51 dagen geleden nog tegenover Real Madrid in de finale van de Champions League, maar ging zondag met liefst 4-0 onderuit tegen een club uit Thailand.

Champions League-finalist Dortmund hard onderuit tegen club uit Thailand
© Pro Shots
BG Pathum United
BG Pathum United
4 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Onder het bewind van de nieuwe trainer Nuri Sahin is Dortmund aan zijn tour door Azië begonnen. Het eerste duel dat op de planning stond, was tegen Pathum United. Dat is een club die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Thai League onder Buriram United, Bangkok United en Port FC.

Met spelers als Felix Nmecha, Julian Brandt, Youssoufa Moukoko, Niklas Süle, Julian Ryerson en Karim Adeyemi begon Dortmund aan het duel. Voor rust keek de ploeg van Sahin al tegen een 2-0 achterstand aan. In de rust kwam er een geheel nieuwe ploeg het veld in die buiten aanvoerder Sébastien Haller voornamelijk bestond uit talenten. Zij deden het niet beter dan hun voorgangers, want het werd uiteindelijk 4-0.

Maandagavond reist de selectie van Dortmund weer door naar hun volgende stop in Azië. In Japan gaan Die Schwarzgelben spelen tegen Cerezo Osaka, waar voormalig Dortmund-speler Shinji Kagawa onder contract staat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.