Chaos en drama voor Galatasaray, Lijnders brengt Salzburg naar CL

Reacties

Galatasaray is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Champions League. De kampioen van Turkije struikelde in de play-offs over het Zwitserse Young Boys. Red Bull Salzburg haalde zonder problemen het hoofdtoernooi.

Chaos en drama voor Galatasaray, Lijnders brengt Salzburg naar CL
© TRT
Galatasaray
Galatasaray
0 - 1
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Het had moeten gebeuren dit jaar voor Galatasaray. De Champions League was een belangrijk doel. Met sterren als Mauro Icardi, Michy Batshuayi en Hakim Ziyech leek het ook nauwelijks mis te kunnen, maar dat ging het toch. En eigenlijk ging het dat al in de heenwedstrijd.

In Zwitserland was Galatasaray al onderuit gegaan (3-2). In Turkije moest het gaan stormen, maar dat gebeurde eigenlijk nooit. Tot tien minuten voor tijd de vlam in de pan sloeg, maar dat gebeurde vooral buiten het veld. Spelers van de Zwitsers werden bij het verlaten van het veld bekogeld door het publiek, waardoor de strijd even gestaakt werd.

Na de hervatting zocht Galatasaray, waar Dries Mertens inmiddels ingevallen was, naar de gelijkmaker. Het ging echter helemaal mis. Alan Virginius maakte er in de counter 0-1 van en schoot Young Boys de Champions League in. Dat zorgde voor veel frustratie bij de Turkse spelers en het publiek, met een rode kaart voor de geroutineerde aanvoerder Ferando Muslera als gevolg.

Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg
1 - 1
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Pepijn Lijnders kent een vliegende start bij Red Bull Salzburg. De kersverse oefenmeester heeft in de play-offs afgerekend met Dynamo Kiev. De uitwedstrijd werd al soeverein gewonnen (0-2), waarna in eigen huis een gelijkspel genoeg bleek. Daardoor gaat Lijnders voor het eerst in zijn carrière als hoofdtrainer de Champions League in.

Overige uitslag:

Sparta Praag
Sparta Praag
2 - 0
Malmö FF
Malmö FF
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.