Chelsea belandt na 'nee' van Ajax en PSV bij Juventus

Reacties

Niet Edson Álvarez of Ibrahim Sangaré, maar Denis Zakaria wordt de nieuwe middenvelder van Chelsea. De 25-jarige Zwitser wordt donderdag medisch gekeurd in Italië en wordt voor een seizoen gehuurd van Juventus. De Engelsen bedongen bovendien een optie tot koop, volgens berichtgeving uit Engeland en Italië. Voor 35 miljoen euro kan Chelsea hem volgend jaar aanschaffen.

Chelsea belandt na 'nee' van Ajax en PSV bij Juventus
© Pro Shots

Chelsea verloor dinsdag in een teleurstellende wedstrijd van Southampton en dit noopte de beleidsbepalers bij The Blues tot actie. De Londense grootmacht meldde zich woensdag voor zowel Álvarez als Sangaré, maar ontving in zowel Amsterdam als Eindhoven nul op het rekest. Daarop schakelde Chelsea snel door, zodat het net voor de deadline Zakaria nog binnen zal hengelen.

De middenvelder speelde nog niet zo heel lang in Italië: I Bianconeri kochten hem in januari van dit jaar. In Turijn pendelde hij tot dusver tussen bank en basis en Juve werd bereid gevonden om mee te werken aan een vertrek dat nu nog tijdelijk is, maar desgewenst door Chelsea permanent kan worden gemaakt.

Juventus haalde Zakaria van Borussia Mönchengladbach, waar hij de vijf jaar ervoor had gespeeld. De Bundesliga-club was het eerste buitenlandse station voor Zakaria, die in eigen land uitkwam voor Servette en Young Boys.

Spelersprofiel

D. Zakaria


Geboortedatum:
20 november 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Genève
Nationaliteit
Zwitserland
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
AS Monaco
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.