'Chelsea biedt Sancho op Deadline Day alsnog uitkomst'

Reacties

Jadon Sancho heeft Manchester United kort voor het scheiden van de markt verlaten. Engelse media melden dat de 24-jarige buitenspeler voet aan wal zet bij Chelsea, dat hem huurt met verplichte tot koop. Chelsea laat op zijn beurt Raheem Sterling naar Arsenal vertrekken.

'Chelsea biedt Sancho op Deadline Day alsnog uitkomst'
© Pro Shots

Sancho bezat nog een contract tot medio 2026 op Old Trafford. Afgelopen seizoen botste hij met Erik ten Hag en vertrok hij in de winter op huurbasis naar zijn oude club Borussia Dortmund. Bij de Duitsers had hij een belangrijk aandeel in het behalen van de Champions League-finale, die verloren ging tegen Real Madrid.

De Duitsers wilden Sancho naar verluidt graag nog een seizoen huren, maar dat ging niet door. Op Deadline Day kreeg de vleugelspeler alsnog zijn gewenste transfer. Chelsea deed Sterling van de hand en maakte ruimte vrij om Sancho op huurbasis binnen te halen.

Koopoptie
Finishen The Blues minimaal als veertiende in de Premier League, dan moet de koopoptie van ruim 23 miljoen euro worden gelicht. De transfersom kan door middel van bonussen oplopen tot maximaal dertig miljoen euro. Beide clubs moeten de deal overigens nog bevestigen.

In de zomer van 2021 verhuisde Sancho voor 85 miljoen euro van Dortmund naar Man United. In de Premier League kwam de 23-voudig Engels international tot 58 wedstrijden, negen doelpunten en zes assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.