Chelsea en Cristiano Ronaldo op stoom, rood Van Persie

Chelsea bleek tegen Sunderland makkelijk te scoren, al waren de treffers niet fraai. Bij Manchester United straalde Cristiano Ronaldo weer eens, terwijl Robin van Persie inviel en er bijna direct uit werd gestuurd bij het stuntelende Arsenal.

Chelsea-Sunderland 5-0Chelsea is Liverpool in ieder geval voor een paar uur voorbij gegaan op de ranglijst van de Premier League. De Londenaren haalden op Stamford Bridge hard uit tegen Sunderland en zijn nu op doelsaldo over Liverpool heen gegaan. Nicolas Anelka scoorde drie keer, al waren zijn goals verre van pareltjes. De Franse spits scoorde met twee intikkers en een schot dat via de keeper maar met moeite de doellijn passeerde.De treffers van Alex en Frank Lampard hadden een speciale waarde. De Braziliaanse verdediger maakte Chelsea's duizendste doelpunt in de Premier League en Lampard zette zijn persoonlijke totaal op honderd goals sinds hij betaald voetballer is.Stoke City-Arsenal 2-1Arsenal was op bezoek bij Stoke een gewaarschuwde ezel die zich twee keer aan dezelfde steen stootte. Dat Rory Delap over een gevaarlijk verre inworp beschikt, weet heel Engeland en Stoke scoorde daar al veel uit. Tegen Arsenal deed het vertrouwde recept weer twee keer zijn werk.Ricardo Fuller verlengde de bal in de eerste helft koppend uit een raket van Delap en Seyi Olofinjana verdubbelde de score na de pauze uit een zelfde soort actie. Vrijwel direct daarna kreeg de net ingevallen Robin van Persie rood voor dom doorlopen op doelman Thomas Sørensen. De 2-1 van Gaël Clichy in de negentigste minuut kwam te laat om nog langszij te komen.Manchester United-Hull City 4-3Manchester United passeerde Arsenal op de ranglijst door in een doelpuntrijk duel nipt te winnen van Hull. Cristiano Ronaldo bewees weer eens zich prima thuis te voelen op Old Trafford. De Portugees was al voor de negende thuiswedstrijd in de Premier League op rij trefzeker. Ronaldo scoorde twee keer en staat al op dertien doelpunten in de serie van negen wedstrijden.Ronaldo opende de score met een schot met links, dat via de binnenkant van de paal in het doel ging. Na rust kopte de vedette van United raak. De thuisploeg leek te hebben afgerekend met Hull toen het op 4-1 kwam door een rake volley van Nemanja Vidic. Hull toonde veerkracht en knokte zich zelfs terug tot 4-3, maar slaagde er in de laatste acht minuten niet in nogmaals te scoren. </p><p>