Chelsea en Man United zetten druk op Arsenal

Koploper Arsenal voelt de hete adem in de nek van Chelsea en Manchester United, die beide een regelmatige overwinning boekten.

Chelsea-Sunderland 2-0Chelsea-spits Didier Drogba staat door een knieoperatie tot in februari aan de kant. Andrei Sjevtsjenko lijkt de kans te grijpen nu zijn concurrent voorlopig afwezig is. Met zijn tweede doelpunt van het seizoen zette de Oekraïner op aangeven van Salomon Kalou Chelsea op het goede spoor.

Sunderland werkte hard, maar dat bleek onvoldoende om de sterren van Chelsea te verontrusten. Een kwartier voor het einde viel de genadeklap, toen een lichte overtreding op Alex een strafschop opleverde voor The Blues. Frank Lampard ontfermde zich met succes over deze buitenkans. Sunderland eindigde de wedstrijd met tien man. Liam Miller reageerde met een klap in het gezicht van Claudio Pizarro, die zelf met een knietje provoceerde.

Manchester United-Derby County 4-1Hekkensluiter Derby County was op Old Trafford vanaf de aftrap de onderliggende partij. Pas kort voor rust brak Manchester United de ban. Ryan Giggs hielp zijn ploeg met zijn honderdste doelpunt in de Premier League aan de verlangde openingstreffer. In de tweede helft bouwde Carlos Tévez (2x) en Cristiano Ronaldo de score uit. Steve Howard had tussendoor de eer van Derby gered.

Everton-Fulham 3-0Everton, de laatste tegenstander van AZ in de UEFA Cup-groepsfase, liet Fulham in de tweede helft kansloos. Aiyegbeni Yakubu was op Goodison Park gevierde man. De Nigeriaanse aanvaller gaf met een zuivere hattrick het kwakkelende Fulham stof tot nadenken. Everton klom naar de zevende plaats.

Aston Villa-Portsmouth 1-3Na 52 jaar heeft Portsmouth eindelijk Villa Park met drie punten verlaten. De ploeg van Harry Redknapp was misschien niet zoveel beter dan de thuisclub, maar het ging beter om met de kansen. Sulley Muntari had met twee schitterende treffers een belangrijk aandeel in de overwinning voor Pompey.