Chelsea heeft Sterling niet meer nodig: 'Ik werk met 21 of 22 spelers, niet met 42'

Reacties

Raheem Sterling kan uitkijken naar een nieuwe club. De 29-jarige aanvaller heeft geen toekomst meer bij Chelsea, dat de spelersgroep fors wil inkrimpen.

Chelsea heeft Sterling niet meer nodig: 'Ik werk met 21 of 22 spelers, niet met 42'
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Servette
Servette

Sterling was een van de 22 (!) spelers die zondag geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie voor het Premier League-duel met Manchester City. De vleugelspeler hoeft donderdag ook niet op te draven voor de ontmoeting met Servette in de play-offs voor de Conference League. 'Ik heb met Raheem gesproken voor de wedstrijd tegen City', zei Enzo Maresca in aanloop naar de Europese ouverture.

'Ik heb hem gezegd dat het moeilijk gaat worden om hier minuten te krijgen', waren de woorden van de Italiaanse manager aan het adres van Sterling. 'Ik werk met 21 of 22 spelers, niet met 42 spelers. Daarom trainen vijftien spelers apart en niet met de selectie. Ik zeg niet dat ik Raheem geen goede speler vind, maar ik geef de voorkeur aan een ander soort vleugelspelers.'

Slachtoffer van transferpolitiek
Voor Sterling is dat een hard gelag. De aanvaller is het slachtoffer van de transferpolitiek van Chelsea, dat deze zomer meer dan tweehonderd miljoen euro neerlegde voor elf nieuwe spelers. Sterling kwam twee jaar geleden voor een kleine zestig miljoen euro over van Manchester City en speelde in totaal 81 duels voor The Blues. Daarin was hij goed voor negentien doelpunten en twaalf assists.

Hoewel de verbintenis van Sterling nog drie jaar doorloopt, lijkt het daar bij te blijven. Met een salaris van naar verluidt 350 duizend euro per week behoort de aanvaller tot de grootverdieners van Chelsea. Een verkoop van Sterling zou niet alleen financiële ruimte vrijmaken, maar ook een plek in de uitpuilende kleedkamer. Ook linksback Ben Chilwell is een van de spelers die mag vertrekken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.