'Chelsea hoopt op Courtois-scenario en verbreekt record Verbruggen'

Reacties

Chelsea is dicht bij de komst van doelman Mike Penders, zo meldt Het Laatste Nieuws. De achttienjarige keeper van RC Genk speelde pas één wedstrijd op het hoogste niveau van België.

'Chelsea hoopt op Courtois-scenario en verbreekt record Verbruggen'
© Pro Shots

Toch is Chelsea bereid zo’n twintig miljoen euro te betalen voor de diensten van de jonge doelman. Dat bedrag kan nog hoger uitvallen door bonussen. Penders staat op het punt om de duurste doelman ooit uit de Belgische competitie te worden. Bart Verbruggen voert die lijst op dit moment nog aan met zijn transfer van Anderlecht naar Brighton & Hove Albion.

Penders maakte afgelopen weekend zijn debuut in Jupiler Pro League voor Genk. In het eerste duel van het seizoen hield hij de nul tegen Standard Luik. Penders speelde vorig seizoen met Jong Genk op het tweede niveau van België. Hij was ook aanvoerder van dat elftal. Chelsea zou van plan zijn om Penders direct weer te verhuren aan Genk, zodat hij daar meer speelminuten op kan doen.

De achttienjarige Penders speelt sinds 2018 voor Genk. De Limburgse club leidde eerder al doelmannen Maarten Vandevoort (RB Leipzig) en Thibaut Courtois op. Courtois ging ook van Genk naar Chelsea, the Blues betaalden toen een slordige negen miljoen euro voor hem. Het lijkt erop dat Genk opnieuw veel geld gaat verdienen met de verkoop van een zelf opgeleide doelman.

Penders is niet de enige doelman die Chelsea wil binnenhalen. 

Spelersprofiel

M. Penders


Geboortedatum:
31 juli 2005
Leeftijd:
19
Nationaliteit
België
Lengte:
2,00 m
Gewicht:
95 kg
Huidige club:
RC Genk
Huidige club:
KRC Genk II
Nationaal team:
België Onder 21
Nationaal team:
België Onder 19
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.