Chelsea maakt van Kepa duurste doelman aller tijden

Reacties

Chelsea heeft doelman Kepa Arrizabalaga voor een recordbedrag van 80 miljoen euro overgenomen van Athletic Bilbao. De Basken melden woensdag dat de gelimiteerde afkoopsom in het contract van de Spaanse sluitpost is betaald. De duurste keeper aller tijden wordt de opvolger van Thibaut Courtois.

Chelsea maakt van Kepa duurste doelman aller tijden

Courtois heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Real Madrid, waardoor Chelsea snel moest handelen. Donderdag is namelijk de laatste dag waarop Engelse clubs aankopen kunnen doen, door de vervroegde deadline.

Chelsea heeft drastische maatregelen ondernomen en de afkoopsom van Arrizabalaga op tafel gelegd bij Bilbao. Dit gaat wel via een omweg, want de Spaanse club meldt dat Kepa zelf zijn contract heeft afgekocht. Chelsea zal de keeper/makelaar betalen en hem binnenhalen als transfervrije speler. De 23-jarige Spanjaard geldt als een van de grootste keeperstalenten ter wereld en stond vorige zomer in de nadrukkelijke belangstelling van Real Madrid, dat nu juist met Courtois aan de haal lijkt te gaan.

De Premier League-kanonnen in vogelvlucht: filosofieomslag bij Chelsea

Het is de tweede keer in een kleine maand tijd dat het record voor de duurste doelman ooit wordt verbroken. Op 19 juli maakte Liverpool de komst van Alisson van AS Roma wereldwijd bekend, voor 62,5 miljoen euro plus tien miljoen aan mogelijke bonussen.

Dat record is nu al uit de boeken door de transfer van Arrizabalaga, wiens contract tot medio 2025 is afgekocht door Chelsea. De enkelvoudig international is een product van de jeugdopleiding van Bilbao en stond sinds 2016 vast onder de lat bij de hoofdmacht van de Basken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.