Chelsea opent nieuwe jaar met winst stadsderby

Chelsea blijft in het nieuwe jaar meestrijden om het kampioenschap van de Premier League. The Blues waren met 2-1 te sterk voor Fulham.

Op Craven Cottage kende Chelsea een slechte start. Na tien minuten spelen veroorzaakte Joe Cole een strafschop door Moritz Volz ten val te brengen. Danny Murphy bracht Fulham vanaf de strafschopstip aan de leiding.

Chelsea kon tijdens de eerste helft niets aan de achterstand doen. De gasten lieten in aanvallend opzicht weinig zien. Dat veranderde in de tweede helft. Binnen twintig minuten had de ploeg van coach Avram Grant orde op zaken gesteld en leidde het met 2-1.

Salomon Kalou nam de gelijkmaker voor zijn rekening. De Ivoriaan kopte raak nadat Alex de bal met het hoofd voor het doel had gebracht. Michael Ballack was verantwoordelijk voor de winnende treffer. De Duitser verdiende een penalty na een duel met Clint Dempsey en verzilverde de strafschop persoonlijk: 1-2.

Met 44 punten uit 21 wedstrijden verstevigde Chelsea de derde plaats. De achterstand op Arsenal en Manchester United, die later op de dag in actie komen, bedraagt respectievelijk drie punten en één punt.