Chelsea valt tegen, Valencia begint sterk

Chelsea-Rosenborg BK 1-1Chelsea waagde 29 doelpogingen maar was gek genoeg niet eens veel gevaarlijker dan Rosenborg, dat nog niet eens tot eenderde van dat aantal kwam. De Londenaren bleken verre van nauwkeurig en dat kwam ze duur te staan.

Chelsea valt tegen, Valencia begint sterk

De Noren kwamen zelfs op voorsprong op Stamford Bridge. Verdediger Miika Koppinen versloeg Petr Cech door hoog in de korte hoek raak te koppen. Na rust volgde bijna de 0-2, maar Alexander Tettey schoot onbeheerst over.

Voor Chelsea zorgde Andrei Sjevtsjenko voor de 1-1. De Oekraïense spits was ook koppend trefzeker. Daarna leek Chelsea alsnog het volle pond te grijpen, ware het niet dat Salomon Kalou en Florent Malouda tegen de paal schoten.

Schalke 04-Valencia 0-1
Valencia deed uitstekende zaken in Gelsenkirchen. De Spanjaarden wonnen het duel waarin geslaagde combinaties ver te zoeken waren. Beide teams wilden graag, maar konden weinig.

Aanvankelijk had Schalke de beste kansen. Kevin Kuranyi was twee keer dichtbij maar mikte beide malen net naast. Valencia wist wél één keer te scoren. David Villa passeerde doelman Manuel Neuer en werkte de bal uit een moeilijke hoek in het Duitse doel.

Bekijk hier al onze video's