Chelsea velt Man United door twee goals Ballack

De ontknoping van de Premier League belooft ongekend spannend te worden. Door de 2-1 zege van Chelsea op Manchester United staan de beide titelkandidaten gelijk in punten. The Red Devils blijven The Blues alleen op doelsaldo voor.

Chelsea velt Man United door twee goals Ballack

Na een merkwaardige wedstrijd mocht Michael Ballack zich laten uitroepen tot matchwinner. De Duitse middenvelder nam beide goals van Chelsea voor zijn rekening. Daardoor kwamen de drie punten terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had.

Chelsea nam voor eigen publiek vanaf de aftrap het heft in handen en bleef tot het einde toe voor de winst gaan. Bij een 1-1 stand ging coach Avram Grant niet op safe, maar bracht Nicolas Anelka en Andrei Sjevtsjenko als verse aanvallers binnen de lijnen.

Chelsea kwam op slag van rust op voorsprong. Ballack kopte de
1-0 langs doelman Edwin van der Sar. De Duitse middenvelder speelde een omstreden rol tijdens de topper. Hij kreeg het openlijk aan de stok met ploeggenoot Didier Drogba na een verhitte discussie over het nemen van een vrije trap.

De twee kemphanen stapten weer als vrienden van het veld. Bij het nemen van een strafschop was Ballack de onomstreden nemer en kende Drogba zijn plaats. Ballack faalde niet en schoot de 2-1 onberispelijk binnen.

Hoewel de strafschop ietwat omstreden was - Michael Carrick kreeg de bal ongelukkig op zijn arm - kreeg Manchester United terecht een nederlaag aan de broek. De koploper gokte voornamelijk op de counter en was met een mazzeltje terug in de wedstrijd gekomen.

Wayne Rooney strafte gepruts in de Chelsea-defensie af en schoot via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen. Pas in de slotfase lieten The Mancunians zich pas weer zien voor het vijandelijk doel. Ashley Cole en Sjevtsjenko haalden beiden een bal van de lijn, waardoor Chelsea de 2-1 voorsprong intact hield.

Met 81 punten uit 36 wedstrijden staan Man United en Chelsea in punten gelijk. Het doelsaldo is dus in het voordeel van de club uit Manchester, die in de laatste twee duels aantreedt tegen West Ham United (thuis) en Wigan Athletic (uit). Chelsea speelt nog tegen Newcastle United (uit) en Bolton Wanderers (thuis).

Bekijk hier al onze video's