Chelsea verhindert succesvol debuut Shearer

Alan Shearer kende geen geslaagde vuurdoop als manager van Newcastle United. Zijn ploeg ging thuis onderuit tegen Chelsea. Emmanuel Adebayor schoot Arsenal naar de winst.

Newcastle United-Chelsea 0-2De ploeg van Shearer hield 55 minuten stand tegen het Chelsea van interim-manager Guus Hiddink. Tien minuten na rust opende Frank Lampard de score met een kopbal nadat een schot van Nicolas Anelka van de lat was teruggekomen. Nog geen tien minuten later gooide Florent Malouda de wedstrijd op slot. De Franse middenvelder maakte de tweede Chelsea-treffer, ditmaal was Lampard de aangever. Michael Owen kreeg nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de overwinning kwam voor Chelsea niet meer in gevaar.

Arsenal-Manchester City 2-0Al vroeg in de wedstrijd opende Arsenal de score. Adebayor, de spits uit Togo, kopte een voorzet van Francesc Fabregas achter Shay Given: 1-0. Kort daarvoor had Nigel de Jong een kans namens de bezoekers gekregen. Arsenal bleef in eigen huis de beste ploeg, maar pas in de tweede helft viel de tweede treffer. Adebayor scoorde opnieuw, van dichtbij schoot hij een voorzet van wederom Fabregas binnen: 2-0. Theo Walcott en invaller Aaron Ramsey waren nog dicht bij een derde treffer voor The Gunners maar het bleef bij 2-0.

Door de uitzege komt Chelsea op een punt achterstand van Manchester United, dat twee wedstrijden minder speelde. Newcastle United blijft achttiende. Arsenal staat nog altijd vierde, de achterstand op Chelsea bedraagt zes punten. Manchester City staat met nog zeven wedstrijden te gaan op de tiende plaats in de Premier League.