Chelsea wint simpel, eindelijk winst Wigan

Chelsea kweet zich van zijn taak en won bij Charlton. Wigan maakte een einde aan een negatieve reeks.

Charlton Athletic-Chelsea 0-1
Zo overtuigend als woensdag speelde Chelsea niet, maar The Blues pakten wel de punten. Frank Lampard tekende in de achttiende minuut voor de enige goal. Nadat Andrei Sjevtsjenko de bal had afgepakt van Amdy Faye, haalde Lampard vanaf twintig meter laag uit. Jerrel Hasselbaink viel na rust in bij The Addicks maar hij stichtte weinig gevaar, net als zijn ploeggenoten. Chelsea had nog wel enkele kansen, maar slaagde er niet in het verschil verder uit te bouwen.

Watford-Bolton Wanderers 0-1
Nicolas Anelka forceerde de beslissing. De Franse spits scoorde nadat doelman Ben Foster halverwege de tweede helft de bal niet goed had weggestompt na een hoekschop.

Manchester City-Reading 0-2
Reading blijft het goed doen. De ploeg van coach Steve Coppell won zijn vierde wedstrijd van de laatste vijf duels die de nummer zeven van het Premiership speelde. In Manchester was Reading het gevaarlijkst. In de 79ste minuut schoot Leroy Lita met zijn linker de bal diagonaal binnen voor de 1-0. En in blessuretijd kopieerde hij deze treffer om de zege van The Royals veilig te stellen.

Wigan Athletic-Portsmouth 1-0
Wigan maakt een eind aan een reeks van acht opeenvolgende nederlagen. Met Denny Landzaat in de basis, maar zonder de nog zieke Arjan de Zeeuw, was het Lee McCulloch die de negatieve serie een halt toeriep. Twintig minuten voor het eindsignaal was hij het scherpst in een klutssituatie. Wigan was ook de ploeg die het meest initiatief toonde, zij het dat nieuwe aanvallers Julius Aghahowa en Caleb Folan nogal wat kansen misten.

Fulham-Newcastle United 2-1
Ook Fulham maakte een einde aan een povere reeks, eentje van acht duels zonder zege. Nicky Butt leidde vlak na rust de nederlaag van het teleurstellend spelende Newcastle in met een foute terugspeelbal, die door Heidar Helguson werd onderschept: 1-0. En in de 75ste minuut besliste Brian McBride het treffen met een volley na voorbereidend werk van Pape Bouba Diop: 2-0. De tegentreffer van Obafemi Martins viel pas ver in blessuretijd. Collins John zat wederom niet bij de selectie.

Blackburn Rovers-Sheffield United 2-1
Dankzij een prachtige vrije trap van Morten Gamst Pedersen pakte Blackburn in blessuretijd alsnog de drie punten tegen het taaie Sheffield. En dat terwijl Stephen Warnock enkele minuten eerder met rood van het veld was gestuurd en Blackburn met tien man het eindsignaal moest halen. Gamst Pedersen had in de openingsfase de score geopend met een rake kopbal op aangeven van Brett Emerton.

Aston Villa-West Ham United 1-0
John Carew heeft zijn eerste goal voor Villa te pakken. De Noor rondde na een half uur een een-twee met Ashley Young af via een uithaal met zijn rechter. Het was een terechte zege voor Villa, dat beter was, totdat West Ham na de treffer van Carew nog even kwam opzetten. Wilfred Bouma speelde negentig minuten mee.