Chelsea wint wedstrijd met recordaantal van veertien (!) gele kaarten

Reacties

Het moest uit de tenen komen, maar het is Chelsea gelukt om Bournemouth de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen. Twee invallers moesten zaterdag redding brengen aan de Engelse zuidkust, waar ook een Premier League-record werd genoteerd. 

Chelsea wint wedstrijd met recordaantal van veertien (!) gele kaarten
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Bournemouth blijkt lastig te verslaan. Dat bewezen The Cherries de eerste drie duels in de Premier League. Bournemouth begon met een dubbel gelijkspel (tegen Nottingham Forest en Newcastle United) en boekte daarna een overwinning op Everton. Zaterdag wachtte een thuisduel met Chelsea, dat onder Enzo Maresca voorzichtig lijkt op te krabbelen.

Daar was weinig van te zien. Bournemouth had het betere van het spel en verzuimde op voorsprong te komen. Evanilson, de opvolger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Dominic Solanke, mocht aanleggen vanaf de stip na een fout van Wesley Fofana. De verdediger van Chelsea speelde te kort terug op Robert Sánchez, die de Braziliaanse aanvaller vloerde.

Evanilson faalt
Evanilson dacht zijn eerste doelpunt in het shirt van Bournemouth te maken, maar zag Sánchez dezelfde hoek kiezen. De Spaanse sluitpost bracht redding en schreeuwde het uit. Het debuut van Jadon Sancho moest Chelsea bij aanvang van de tweede helft weer kleur op de wangen geven. De huurling van Manchester United loste de onzichtbare Pedro Neto af.

Voor de interlandbreak scoorde Chelsea nog zes keer op bezoek bij Wolverhampton Wanderers, maar tegen Bournemouth wilde het maar niet lukken. Vijf minuten voor tijd maakte Christopher Nkunku alsnog een einde aan de ongeslagen status van de thuisploeg. De invaller wurmde zich op aangeven van Sancho tussen drie spelers door en vond de verre hoek (0-1).

Door de benauwde zege klimt Chelsea over Bournemouth heen en meldt het zich in de subtop van de Premier League. Opvallend was het duel goed was voor een Premier League-record. Anthony Taylor slingerde liefst veertien (!) spelers op de bon. De scheidsrechter trok veertien gele kaarten en toonde ook nog eens een gele kaart aan de managers van beide clubs.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
5
Aston Villa
4
3
0
1
7-6
+1
9
6
Brighton & Hove Albion
4
2
2
0
6-2
+4
8
7
Nottingham Forest
4
2
2
0
4-2
+2
8
8
Chelsea
4
2
1
1
8-5
+3
7
9
Brentford
4
2
0
2
6-6
0
6
10
Manchester United
4
2
0
2
5-5
0
6
* Actueel tot en met 16 sep. 2024

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.