Chelsea-Aston Villa: spektakel zonder winnaar

Chelsea en Aston Villa zorgden voor een spektakelstuk in Londen met flink wat doelpunten en rode kaarten. Een winnaar was er niet, door een gelijkmaker in blessuretijd.

Chelsea-Aston Villa 4-4
Sensatie volop op Stamford Bridge: acht goals, drie rode kaarten en twee goals in de laatste drie minuten, nadat Chelsea eerder een 0-2 achterstand had weggewerkt. In blessuretijd viel de beslissing. Ashley Cole keerde op de doellijn een kopbal van Gabriel Agbonlahor met de hand, waarna hijzelf rood kreeg en Gareth Barry de penalty benutte. Drie minuten eerder dacht Michael Ballack met een rake vrije trap nog de winnende te hebben gemaakt namens Chelsea.

De puntendeling was verdiend. Villa was zeker in de eerste helft de betere ploeg en had een terechte 2-0 voorsprong gepakt via Shaun Maloney. Een rode kaart van Zat Knight, die de doorgebroken Ballack had gevloerd, luidde de ommekeer in. Sjevtsjenko scoorde uit de bijhorende strafschop, tekende ook nog voor de 2-2 en bediende de opgekomen Alex voor de 3-2. Martin Laursen tikte echter in de zeventigste minuut de 3-3 binnen, waarna Ricardo Carvalho met een brute charge op de enkels van Agbonlahor rood pakte.

Tottenham Hotspur-Fulham 5-1
Tottenham had geen kind aan Fulham. Robbie Keane en Tom Huddlestone maakten beiden twee goals. Keane tekende met twee intikkers voor de 1-0 en 3-1, Huddlestone met twee schoten voor de 2-0 en 4-1. Jermain Defoe zorgde voor de 5-1.

West Ham United-Reading 1-1
Met tien man knokte Reading zich naar een punt. Met een uithaal van Dave Kitson maakten de bezoekers de 1-0 achterstand ongedaan, nadat Nolberto Solano West Ham op een 1-0 voorsprong had gezet.