Chornomorets buigt in Zagreb achterstand om in zege

Chornomorets Odessa is in Groep B - waarvan ook PSV en Ludogorets deel uitmaken - van de Europa League begonnen met een overwinning op bezoek bij Dinamo Zagreb. Het team van trainer Roman Grigorchuk zegevierde door een goed laatste half uur.

In het Stadion Maksimir in de Kroatische hoofdstad kwam de thuisploeg kort voor rust op voorsprong. Junior Fernándes stuitte in eerste instantie nog op doelman Dmytro Bezotosnyi, maar in de rebound was het alsnog raak voor de Chileense aanvaller van Dinamo. De voorsprong bleef na de pauze ruim een kwartier intact, vervolgens kwamen de bezoekers uitstekend terug.

In de 62ste minuut kopte Olexiy Antonov binnen uit een voorzet van Sito Riera en drie minuten later was het opnieuw raak, wederom via een kopbal. Deze keer was Franck Dja Djedje de doelpuntenmaker na een vrije trap van Pavlo Kutas. Via Fernándes, Fatos Beciraj en Said Husejinovic kreeg Dinamo nog kansen op de gelijkmaker, maar het bleef bij 1-2 in Zagreb.

Daardoor staan Ludogorets Razgrad, dat won bij PSV (0-2), en Chornomorets na de eerste speeldag met drie punten bovenaan in Groep B. Tijdens de volgende speelronde, op donderdag 3 oktober, gaat PSV op bezoek in Oekraïne bij Chornomorets en speelt Ludogorets thuis tegen Dinamo.