Cissé in tranen na aankondiging afscheid

Reacties

Djibril Cissé (34) heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet. De Franse spits kondigde op de Franse televisie geëmotioneerd zijn afscheid aan.

Cissé in tranen na aankondiging afscheid

Cissé zat sinds zijn vertrek bij SC Bastia van afgelopen zomer zonder club in het profvoetbal. De aanvaller vertelde maandag dat hij de zoektocht naar een nieuwe club staakt. 'Het lichaam zegt dat ik moet stoppen. Het is over. Ik kan niet langer profvoetballer zijn', aldus de spits, die mede door enkele mooie woorden van Auxerre-icoon Guy Roux tot tranen toe geroerd was.

De inmiddels 77-jarige voormalig coach van AJ Auxerre stond aan de wieg van de loopbaan van de Fransman. Onder het boegbeeld brak de spits door. Uiteindelijk verdiende de aanvaller tussen 1998 en 2004 bij Auxerre een transfer naar Liverpool. Met die club won hij in 2005 de Champions League.

Na zijn vertrek bij Liverpool kwam Cissé nog uit voor Olympique Marseille, Sunderland, Panathinaikos, Lazio, Queens Park Rangers, Al-Gharafa en Kuban Krasnodar voordat Bastia zijn laatste profclub zou worden.

Cissé kwam bij Frankrijk tot 41 interlands en was daarin negen keer trefzeker. De spits speelde namens Les Bleus  op de WK's van 2002 en 2010, die beide keren voor de Fransen desastreus verliepen. Zowel in Zuid-Korea en Japan als in Zuid-Afrika werd Frankrijk roemloos vierde in de poule. In 2010 haalden de Fransen zelfs de wereldpers vanwege de muitende selectie.

Onlangs kwam Cissé nog op een vervelende manier in het nieuws omdat hij Mathieu Valbuena van Olympique Lyon zou hebben afgeperst met een sekstape. Na verhoor werd de aanvaller evenwel al snel weer vrijgelaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.