City in doelpuntrijk duel onderuit tegen Celtic, Kühn (ex-Ajax) maakt twee treffers

Celtic heeft Manchester City op een verrassende nederlaag getrakteerd. Met twee treffers en een assist wees Nicolas Kühn (ex-Ajax) de Schotse landskampioen de weg naar een doelpuntrijke zege op de Premier League-gigant.

© YouTube Man City
Manchester City
3 - 4
Celtic
Celtic

Kühn speelde namens Jong Ajax 43 duels in de Keuken Kampioen Divisie, maar tot een debuut in het eerste zou het niet komen. In het shirt van Rapid Wien verdiende de vleugelspeler in de winterstop van vorig seizoen een transfer naar Celtic. Met The Hoops is Kühn op tournee in de Verenigde Staten. Na het uitduel met DC United stond in de nacht van dinsdag op woensdag een duel met City op de rol.

In North Carolina trok Celtic verrassend aan het langste eind. City, met Erling Haaland en Jack Grealish in de basis, had het lastig met Kühn. De 24-jarige aanvaller was nog voor rust goed voor twee doelpunten. Tussendoor scoorde Oscar Bobb voor City. Op slag van rust bereidde Kühn de treffer van Kyogo Furuhashi voor (1-3).

Na rust liet Bobb zich opnieuw zien. Het Noorse talent gaf assists op Maximo Perrone en Haaland. Het lukte City, nog zonder Nathan Aké en de andere EK-gangers, niet om de comeback te voltooien. Dat kwam door een doelpunt van Luis Palma. De Hondurese middenvelder bezorgde Celtic halverwege de tweede helft de overwinning.

Celtic vervolgt de voorbereiding zaterdag met een oefenwedstrijd tegen Chelsea. City komt in de VS nog uit tegen AC Milan, Barcelona en Chelsea.

Hier zie je op welke spelers Pep Guardiola een beroep deed. De samenvatting bekijk je hieronder.