'City zit Arsenal ook buiten de lijnen dwars en wil megatransfer kapen'

Reacties

De toekomst van Declan Rice is in Engeland al maanden onderwerp van gesprek. De 24-jarige international leek hard op weg naar Arsenal, maar Manchester City hoopt de transfer te kapen. De landskampioen bereidt naar verluidt een openingsbod voor.

'City zit Arsenal ook buiten de lijnen dwars en wil megatransfer kapen'
© Pro Shots

Dat Rice de deur bij West Ham United achter zich dicht gaat trekken, mag nauwelijks nog een verrassing heten. Voorzitter David Sullivan gaf na de eindzege in de Conference League aan dat de middenvelder een toezegging op zak heeft om te mogen vertrekken. Arsenal is bereid het clubrecord te verbreken en deed een bod van bijna 105 miljoen euro inclusief bonussen.

Dat bleek niet genoeg om een akkoord te bereiken met West Ham. De verwachting is dat The Gunners terugkomen met een nieuwe aanbieding, maar die kan zomaar eens te laat komen. The Athletic weet namelijk dat ook City nadrukkelijk in de race is. De ploeg van Pep Guardiola onderzocht eerder deze maand een mogelijke transfer en gaat nu over tot actie.

Openingsbod
De verwachting is dat City donderdag met een openingsbod aanklopt bij West Ham. De vraag is of dat voorstel hoog genoeg is om The Hammers te overtuigen. Rice beschikt in de hoofdstad nog over een eenjarig contract. West Ham heeft een eenzijdige optie om die verbintenis met een jaar te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.