CL-finale van 2027 toch niet in San Siro: UEFA zoekt nieuwe speelstad

Reacties

De UEFA gaat op zoek naar een nieuwe speellocatie voor de Champions League-finale van 2027. In mei wees de Europese voetbalbond San Siro - ook wel Stadio Giuseppe Meazza geheten - nog aan, maar vanwege de mogelijke verbouwing van de Milanese voetbaltempel kunnen nieuwe kandidaten zich nu melden.

CL-finale van 2027 toch niet in San Siro: UEFA zoekt nieuwe speelstad
© Pro Shots

De UEFA maakte vier maanden geleden al een voorbehoud, omdat er toen nog te veel onduidelijkheden waren over de op handen zijnde renovatie van San Siro. Omdat de gemeente Milaan geen garanties kon geven dat die over drie jaar zijn afgerond, heeft het bestuur van de UEFA dinsdag tijdens een congres in Praag besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe speelstad. Die moet in mei of juni volgend jaar bekend worden.

Over de toekomst van San Siro is al langer veel te doen. Bespelers Internazionale en AC Milan hebben plannen om een nieuw, eigen stadion te bouwen. San Siro mag echter niet worden gesloopt. De gemeente Milaan wil dat het inmiddels bijna honderd jaar oude stadion wordt gerenoveerd. In 2026 worden de winterspelen er ook geopend. Ook is Milaan een mogelijke speelstad voor het EK 2032 in Italië en Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.