CL: Rosenborg is er bijna, Celtic tevreden

Woensdagavond hopen de clubs in de laatste voorronde van de Champions League de eerste klap uit te delen. VI.nl volgt een aantal wedstrijden.

Spartak Moskou-Celtic 1-1
Celtic zal tevreden naar huis zijn gegaan met het gelijkspel met een uitdoelpunt op zak. De Schotten leken zelfs op weg naar een zege nadat Paul Hartley in de 22ste minuut keihard raak kopte uit een voorzet van rechts van Scott McDonald. Vlak voor rust kwamen de Russen echter langszij. Ongedekt maakte Roman Pavlioetsjenko eveneens koppend gelijk. In de tweede helft had Spartak een overwicht, maar Celtic, waar Jan Vennegoor of Hesselink in de 83ste minuut werd vervangen, hield stand. Over twee weken is de return in Schotland.

Tampere United-Rosenborg BK 0-3
Rosenborg besliste de Scandinavische tweestrijd al voor negentig procent. Op bezoek in Finland speelden de Noren zich naar een ruime zege. Na twintig minuten leidde Rosenborg al met 2-0 door goals van Miika Koppinen en Yssouf Kone. Na rust vergrootte Kone de marge nog eens.