CL-opponent Twente beleeft valse competitiestart

Benfica is de Portugese competitie met een valse start begonnen. De ploeg van trainer Jorge Jesus verspeelde op bezoek bij het gepromoveerde Gil Vicente een 2-0 voorsprong en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt: 2-2.

De bezoekers, runner-up van het vorige seizoen, beleefden een droomstart en kwamen al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Manuel Agudo Durán, voetbalnaam Nolito. Een kwartiertje later verdubbelde Javier Saviola de score. De voormalig speler van onder meer Barcelona en Real Madrid bekroonde een goede steekbal met een geplaatste schuiver tot doelpunt: 0-2.

Kort voor de rust deed de thuisploeg vanuit het niets iets terug. Hugo Vieira reageerde het meest attent op een slecht weggewerkte lange bal. De Portugese aanvaller schoot van dichtbij snoeihard raak: 1-2.

Benfica oogde behoorlijk aangeslagen na de aansluitingstreffer. Zelfs in de tweede helft wist de ploeg, waar inmiddels de van Standard Luik overgekomen Axel Witsel in het veld was gekomen, het niveau van de eerste helft niet meer te benaderen.

De gelijkmaker van Gil Vicente kwam niet eens uit de lucht vallen. De Braziliaans Laionel krulde de bal vanaf een meter of twintig feilloos in de kruising: 2-2. Benfica was in het resterende kwartier niet meer bij machte de zege alsnog veilig te stellen.

Volgende week wacht FC Twente in de laatste voorronde van de Champions League. Dinsdag is de Portugese grootmacht te gast in Enschede. De return in het Estádio da Luz in Lissabon staat voor een week later op het programma. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van het miljoenentoernooi. Foto: VI Images