Club Brugge komt bliksemstart Standard niet te boven

De eerste echt serieuze krachtmeting in de eigen competitie voor Club Brugge is uitgelopen op een domper. De koploper kreeg op Sclessin een flinke tik op de neus van de regerend kampioen Standard Luik en verloor met 3-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Frank De Bleeckere joeg Standard de bezoekers over de kling. Na zestien minuten keek de ploeg van Adrie Koster al tegen een 2-0 achterstand aan. Milan Jovanovic was verantwoordelijk voor beide treffers.

Bij de eerste goal profiteerde de geslepen aanvaller van een fout van Antolin Alcaraz. De tweede treffer kwam voort na een simpele onderschepping van een vrije trap van Club en een snelle omschakeling van Les Rouches. Brugge mocht na die goal het initiatief hebben, maar Standard bleef onverminderd gevaarlijk uit counters.

Zeven minuten voor rust was het 3-0. Axel Witsel zag zijn schot via Alcaraz in het Brugse doel verdwijnen. In de pauze probeerde Koster met het inbrengen van aanvaller Wesley Sonck voor verdediger Jorn Vermeulen een terugkeer in de wedstrijd te forceren.

Club, met Ryan Donk in de basisopstelling, kreeg nog wat kansen, maar de eerste treffer viel pas tien minuten voor tijd. Karel Geraerts tekende voor de 3-1. In de slotfase verdeelden de ploegen nog enkele goede kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.

Standard Luik blijft derde na de overwinning, maar ziet de achterstand op Club Brugge verminderen. De ploeg van Koster zakt door de nederlaag naar de tweede plaats. Anderlecht - dat met 2-0 won van RC Genk - is de nieuwe koploper in België.