Club Brugge speelt gelijk, Standard wéér onderuit

Club Brugge heeft niet de volle buit kunnen pakken tegen KV Mechelen. De ploeg van Adrie Koster bleef op 1-1 steken tegen de defensieve bezoekers. Standard Luik ging weer onderuit. Nu tegen hekkensluiter SV Roeselare.

Club Brugge-KV Mechelen 1-1In een saaie wedstrijd was het Ryan Donk die het publiek deed opveren. De oud-verdediger van onder meer AZ en RKC Waalwijk haalde in de tiende minuut om en raakte de lat. KV Mechelen beperkte zich tot verdedigen. De ploeg van Adrie Koster was niet slagvaardig bij het aanvallen.

Na rust namen de bezoekers compleet onverwachts de leiding. Na een dik uur kopte David Destorme een hoekschop binnen. Dit leidde tot protesten bij de thuisploeg, die dacht dat Dirar de bal vóór de lijn weg kopte.

Tien minuten later zorgden invaller voor de gelijkmaker. Ivan Perisic zette voor, Dorge Kouemaha kopte binnen. In het laatste kwartier kreeg Club te weinig kansen om nog een zege af te kunnen dwingen.

Standard Luik-SV Roeselare 0-1Standard Luik, dat woensdag AZ nog de weg naar de Europa League versperde, heeft opnieuw verloren. Uit de laatste vier duels haalde de regerend kampioen slechts een punt. Wederom was het niet best wat de ploeg van Laszlo Bölöni liet zien. Zij begon nog aardig, maar liep zich al snel stuk op de muur die Roeselare-coach Dennis van Wijk had gemetseld.

Vijf minuten na rust besliste Joeri Dequevy het duel. De Roeselare-speler werd onvoldoende gehinderd door de verdedigers van Standard en kon de 1-0 aantekenen. Standard ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar miste finesse. En anders stuitte de ploeg wel op de uitstekend spelende Jürgen Sierens, de goalie van Roeselare.