Club Brugge verliest duel én aansluiting met Standard

Club Brugge ging opnieuw onderuit en raakte verder achtertop bij koploper Standard Luik. Cercle Brugge slaagde er eindelijk weer eens in te winnen.

Club Brugge verliest duel én aansluiting met Standard

Excelsior Moeskroen-Club Brugge 2-0
Voor de derde keer in vier duels verloor Club Brugge. De gewezen koploper had het heel moeilijk in Moeskroen. Na een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij een sterke actie en schot van Idir Ouali. En nadat bijna een uur was verstreken koesterde Excelsior een 2-0 voorsprong. Ditmaal scoorde de thuisploeg met een vrije trap van Bastien Chantry. Het was de eerste zege na dertien duels zonder overwinning voor de ploeg van coach Enzo Scifo.

Cercle Brugge-Westerlo 1-0
Na drie duels zonder zege won Cercle weer eens. De nummer drie van de Eerste Klasse scoorde al na vijf minuten. Obidiah was de doelpuntenmaker. De Zimbabwaan maakte de 1-0 op aangeven van Tony Sergeant. Het bleek voldoende voor de drie punten, ook al drong Westerlo nog sterk aan.

Club Brugge heeft een achterstand van vier punten op koploper Standard Luik, Cercle Brugge volgt op drie punten van de stadgenoot. Westerlo is achtste en Moeskroen bezet de twaalfde positie.

Bekijk hier al onze video's