Clubicoon van Barcelona zet in op toekomst als bondscoach van Mexico

Reacties

Rafa Márquez vertrekt per direct als coach van Barça Atlètic, het tweede elftal van Barcelona. Dat melden de Catalanen op de clubwebsite. Márquez gaat verder als assistent-bondscoach in de technische staf van Javier Aguirre bij Mexico.

Clubicoon van Barcelona zet in op toekomst als bondscoach van Mexico
© Pro Shots

Márquez, die als speler tussen 2003 en 2010 voor Barcelona actief was, had in de afgelopen twee jaar de eindverantwoordelijkheid over het B-team van de Spaanse topclub. Het was zijn eerste klus als hoofdtrainer. In het afgelopen seizoen, toen Xavi onder druk kwam te staan, werd er nog gespeculeerd dat Márquez zou doorschuiven naar de plek van hoofdtrainer bij het vlaggenschip.

Xavi bleef zitten, vertrok uiteindelijk alsnog en is nu opgevolgd door Hansi Flick. Márquez heeft besloten om niet langer te wachten op een mogelijke kans bij het eerste elftal en heeft zijn doorlopende contract laten ontbinden. Barcelona bedankt de clubicoon (242 wedstrijden voor Barça) op de officiële website voor zijn inspanningen en wenst hem veel succes voor de toekomst.

Die toekomst ligt bij de nationale ploeg van Mexico, waarvoor Márquez liefst 147 interlands speelde. Jaime Lozano werd deze week ontslagen als bondscoach en de Mexicaanse bond is nu druk bezig met het samenstellen van een nieuw team voor het vlaggenschip. Aguirre zal spoedig worden gepresenteerd als nieuwe bondscoach en een contract tot na het WK van 2026 tekenen. Het idee van de Mexicaanse bond is dat Márquez hem hierna kan opvolgen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.