Coach Wenger vindt de spelers van Arsenal te klein

Arsène Wenger zocht naar een verklaring voor de 2-1 nederlaag die Arsenal zaterdag in Londen leed tegen Hull City. De Franse coach verwerpt de suggestie dat zijn spelers te lichtzinnig het duel waren ingegaan.

Coach Wenger vindt de spelers van Arsenal te klein

'We gaven te veel ruimte weg bij de eerste goal', wees hij naar de prachtige uithaal van Geovanni, waarmee de Braziliaan 1-1 maakte. 'En bij de tweede goal werkten we de bal niet weg', verklaarde de Franse manager de rake kopbal van Daniel Cousin.

'Ik denk dat we meer een lengteprobleem hebben dan een kwaliteitsprobleem. Het zijn niet alleen de centrumverdedigers die moeten verdedigen. Ons hele team is gewoon een beetje klein. Ik zal voor het treffen met FC Porto enkele wijzigingen in de basis doorvoeren.'

Zaterdag had Wenger een middenveld opgesteld met Denilson (1,78 meter), Emmanuel Eboué (1,78m), Cesc Fabregas (1,80m) en Theo Walcott (1,76m), en een aanval met Robin van Persie (1,82m) en Emmanuel Adebayor (1,90m). Van alle basisspelers zijn er slechts vier langer dan 1,80 meter: Van Persie, Adebayor, William Gallas (1,81m) en Manuel Almunia (1,90m).

Wenger wees ook naar het minder efficiënte aanvalspel van The Gunners. 'Wij hadden dacht ik vijftien kansen en maakten een klutsgoal, zij hadden haast geen enkele kans en maakten twee doelpunten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen