Coëfficiënten-blik: het gaat vooral om Go Ahead en Vitória Guimarães

Reacties

Voor TeamNL begonnen donderdag de Olympische Spelen met wisselende resultaten in het handboogschieten en handbal, voor de Eredivisie vangt het coëfficiëntenseizoen aan. Waar moet je vanavond op letten?

Coëfficiënten-blik: het gaat vooral om Go Ahead en Vitória Guimarães
© Pro Shots

Do 25 jul.

Als we alles platslaan, gaat het straks maar om vier wedstrijden: Go Ahead Eagles - SK Brann, Ajax - FK Vojvodina, Sporting Braga - Maccabi Petach Tikva en Floriana - Vitória Guimarães. Nederland moet zich dit seizoen immers vooral richten op het consolideren van plek zes, oftewel twee tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De marge op concurrent Portugal bedraagt 5,484 punten.

Op wedstrijdniveau valt er nauwelijks iets te rapen in de voorrondes. Een overwinning in de kwalificaties levert de landen slechts één punt op, terwijl een gelijkspel een half punt in het laatje brengt. Voor de coëfficiënt moet dit ook nog worden gedeeld door het aantal deelnemers van een competitie. Kortom: dat zet geen zoden aan de dijk.

In de zomerse tweeluiken gaat het vooral om overleven: pas in de groepsfase kan er echt worden gescoord, ook via allerlei bonussen. Wat dat betreft richten de talrijke coëfficiëntenwatchers die dit land rijk is zich straks vooral op de duels van Go Ahead Eagles en Vitória Guimarães. Voor deze teams houdt het Europees avontuur immers direct op bij eliminatie. Ajax en Braga zijn actief in de Europa League en krijgen in het geval van uitschakeling altijd nog een herkansing in de Conference League.

UEFA-coëfficiëntenlijst, per 24 juli 2024:

Lees op VI PRO een uitgebreide coëfficiëntenvoorbeschouwing:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.