Comeback komt te laat in eerste thuisduel Van Wonderen met Schalke

Kees van Wonderen heeft ook zijn eerste thuiswedstrijd als trainer van Schalke 04 verloren. Met tien man knokten Die Königsblauen zich nog bijna naar een gelijkspel tegen Greuther Fürth, maar de comeback kwam te laat. Daardoor blijft Schalke dicht bij de gevarenzone van de Tweede Bundesliga.

Schalke 04
Schalke 04
3 - 4
Greuther Fürth

Schalke zou met zijn statuur toch op zijn minst moeten meestrijden om promotie, maar heeft het zwaar sinds de degradatie in 2023. Vorig jaar behoedde Karel Geraerts de UEFA Cup-winnaar van 1997 voor afdaling naar het derde niveau. Dit seizoen moest de Belgische trainer na drie nederlagen op rij plaatsmaken voor Van Wonderen, maar de ex-coach van SC Heerenveen kan het tij nog niet keren.

Vorige week verloor Van Wonderen bij zijn debuut op de bank van Schalke 04 met 1-0 van Hannover 96. Zaterdag ging het opnieuw mis tegen Greuther Fürth. De bezoekers hadden al sinds 30 augustus niet meer gewonnen in de Tweede Bundesliga, maar leidden halverwege al met 1-3 door twee goals van de messcherpe Roberto Massimo en een rake kopbal van verdediger Damian Michalski.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

Even had Schalke nog hoop op een resultaat door de snelle aansluitingstreffer van aanvaller Max Grüger.  Vlak na rust incasseerde verdediger Felipe Sánchez echter zijn tweede gele kaart, een kwartier later maakte Noel Futkeu de vierde voor Greuther Fürth. Met tien man knokte Schalke zich nog dapper terug in het duel, maar de goals van Paul Seguin en Taylan Bulut kwamen te laat voor een punt.

Karlsruher SC
1 - 3
Hertha BSC
Hertha BSC

Deyovaisio Zeefuik beleefde tegelijkertijd wel een fijne middag met Hertha BSC. De voormalig rechtsback van Ajax en FC Groningen zette zijn ploeg enkele minuten na rust op voorsprong, nadat hij voor rust nog een penalty had veroorzaakt (die overigens gemist werd). Na de goal van Zeefuik liep Hertha uit naar een 1-3 overwinning op Karslruher SC, waardoor het naar de vijfde plaats stijgt.