Common Group haalt uit naar Vitesse-directeur en stelt salarisverlaging voor
Coley Parry van de Common Group heeft in een uitgebreid statement uitgehaald naar Edwin Reijntjes. Dat de algemeen directeur van Vitesse voor de vierde keer om uitstel heeft gevraagd inzake de openstaande miljoenenschuld, schiet bij de Amerikaanse schuldeiser in het verkeerde keelgat.
Vitesse probeert al tijden de banden met Parry te verbreken, maar elke poging daartoe mislukte tot nu toe. Onlangs trok de beoogde eigenaar Guus Franke de stekker uit de op handen zijnde overname, omdat de Amerikaan een streep zette door de overeenkomst met Franke. Beide partijen spraken op 1 juli, vlak voor het verstrijken van de KNVB-deadline, af dat Franke de miljoenenschuld van Vitesse aan Parry zou overnemen zodra de KNVB goedkeuring zou hebben verleend aan de overname.
Nu die overname door Franke van de baan is, zoekt Vitesse naar een oplossing om het hoofd boven water te houden. Uit het statement van de Common Group blijkt dat Reijntjes afgelopen vrijdag om uitstel van betaling heeft gevraagd aan Parry. Tot onvrede van de Amerikaan, die stelt dat Reijntjes 'anderen niet kan blijven vragen om zijn rotzooi op te ruimen' en in een statement op een rij zet in welke opzichten de directeur van Vitesse in zijn ogen heeft gefaald sinds hij het roer in april overnam.
Parry houdt de algemeen directeur verantwoordelijk voor de mislukte WHOA-procedure (die volgens de Amerikaan miljoenen heeft gekost), het niet opstellen van een sluitende begroting (die aanvankelijk leidde tot intrekking van de licentie), de mislukte overname door Guus Franke en het missen van deadlines om door de accountant ondertekende jaarrekeningen in te dienen bij de KNVB.
De Amerikaan toont zich niettemin bereid om de deadline voor het afbetalen van de schulden opnieuw uit te stellen, mits Reijntjes en de directie van Vitesse tonen dat ze van goede wil zijn. Daarvoor zou de algemeen directeur moeten afzien van een bonus van 75 duizend euro en twintig procent van zijn salaris moeten inleveren. 'Tenslotte hebben veel betrokkenen al iets opgeofferd voor Vitesse, terwijl Edwin nog steeds rijkelijk wordt betaald voor een baan die hij niet goed uitvoert', zo klinkt het.
Common Group beargumenteert die maatregel door te stellen dat Reijntjes de afgelopen tijd diverse werknemers heeft ontslagen, omdat Vitesse hun salaris niet langer kon betalen. De directeur houdt de club volgens Parry in gijzeling met zijn 'gebrek aan urgentie'. Deze suggestie zou per mail ook aan Reijntjes zijn gedaan op zaterdag 9 november, maar Common Group wacht nog op antwoord. 'Blijkbaar maakt hij Common liever zwart via de media dan problemen op te lossen voor de club.'
Behalve de salarisverlaging wil Parry dat er een taskforce wordt opgericht met vertegenwoordigers namens de stichting Sterkhouders Vitesse Arnhem (met sponsors die geld bijeen hebben gebracht om dit seizoen te kunnen spelen), de raad van advies en de supportersvereniging. Tevens wil hij met Vitesse een geheimhoudingsverklaring overeenkomen en minimaal twee keer per week vergaderen.
Lees hieronder het hele statement van Common Group. Vitesse heeft laten weten vooralsnog niet te willen reageren.
A statement on the current situation with Vitesse
— common group (@common_grp) November 12, 2024
Management has asked for Common to push our loans out for the fourth time. Common is willing to comply, with changes to the working relationship with Reijntjes, and the inclusion of important stakeholders of the Vitesse community pic.twitter.com/D0tYcZ1Y71
Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.
Login