Complimenten voor Slot: 'Defensief beste ploeg in de Premier League'

De Engelse media zijn eensgezind: het gelijkspel bij Arsenal - Liverpool is een logisch resultaat. Arne Slot krijgt een pluim uitgedeeld van voormalig Liverpool-speler Jamie Carragher.

Arsenal
Arsenal
2 - 2
Liverpool
Liverpool

'In defensief opzicht zijn ze de beste in de Premier League', meldde Carragher in zijn analyse bij Sky Sports. 'Dat is het grootste verschil met vorig seizoen.'

De Liverpool Echo deelt Slot de credits uit voor de veerkracht na rust. 'Liverpool was duidelijk de mindere ploeg. Slot was dus aan zet. Wat de manager ook zei in de kleedkamer, het had zijn effect. Want Liverpool domineerde in de tweede helft. Zeker na een drievoudige wissel kregen de bezoekers grip op de wedstrijd.'

Volgens The Daily Telegraph zullen Arsenal en Liverpool beide wel tevreden zijn. De Londenaren misten immers een aantal steunpilaren. 'En Liverpool kwam twee keer terug van een achterstand en domineerde na rust.'

The Daily Star constateert dat Liverpool het voor rust zo lastig had omdat de slag op het middenveld werd verloren. Wat Slot volgens de krant verder nog heeft geleerd? Dat Darwin Núñez van grote waarde kan zijn. De Uruguayaan gaf de assist op de 2-2 van Mohamed Salah. 'Hij heeft veel kritiek gekregen, maar vandaag stond hij er toen het moest. Zijn pass op Salah was perfect. Natuurlijk moet hij zelf nog vaker scoren, maar hij toont progressie.'

The Guardian schrijft dat 'iedereen een winnaar was'. 'Oké, eigenlijk niemand, maar als de stofwolken zijn opgetrokken, zullen beide teams veel positieve punten vinden. Arsenal speelde vol overtuiging en zag Gabriel en Jurriën Timber uitvallen tijdens de wedstrijd. En Liverpool speelde niet heel goed, maar knokte zich wel naar een punt.'