Confrontatie met Genk-bestuur krijgt mogelijk staartje voor Vertonghen

Reacties

Jan Vertonghen moet vrezen voor een schorsing. De verdediger van Anderlecht kreeg het na de wedstrijd aan de stok met de technisch directeur van RC Genk, Dimitri de Condé. Die ruzie krijgt mogelijk nog een staartje.

Confrontatie met Genk-bestuur krijgt mogelijk staartje voor Vertonghen
© Eleven Sports
Genk
Genk
1 - 1
Anderlecht
Anderlecht

De Condé ging na de wedstrijd tussen beide topclubs verhaal halen bij Vertonghen, die op dat moment in serene rust het veld af leek te lopen. Genk had in de zevende minuut van de extra tijd met tien man de gelijkmaker geforceerd, waarna de beleidsmaker de routinier van de Rode Duivels nog wat zout in de wonden wilde strooien. Vertonghen onderging aanvankelijk de scheldkanonnade, maar ging- later alsnog over de schreef.

De woorden van De Condé zinden Vertonghen niet, waardoor hij de beleidsmaker bij de nek pakte. Enkele betrokkenen moesten de kemphanen bij het inlopen van de spelerstunnel uit elkaar halen. De Condé verklaarde zijn woorden na afloop bij Het Laatste Nieuws: 'Wat hij enkele keren heeft gedaan, was pure matennaaierij. Tot twee keer toe wil hij een speler van ons een rode kaart aansmeren. Daar kan ik echt niet tegen.'

'Vertonghen lachte me uit en gaf me daarna een stevige duw. Dat pik ik niet, hij moet zijn handen thuishouden', foeterde hij door. Volgens de lezing van Anderlecht heeft het voltallige bestuur van Genk in de catacomben daarna de intimidatie van Vertonghen voortgezet.

Zelf kan Vertonghen zich er niet druk om maken. Via X reageerde de routinier op het incident. 'Er zijn gisteren in de emotie tijdens en na de wedstrijd veel zaken gebeurd die niet hadden moeten gebeuren, ook langs mijn kant. Dimitri de Condé gesproken. De kous is af.'

Toch kan de oud-Ajacied mogelijk nog een sanctie verwachten. Het Belgische medium schrijft namelijk dat het incident nog een staartje krijgt. Scheidsrechter Bran Van Driessche nam het voorval namelijk op in zijn wedstrijdrapport. Omdat het niet om een rode kaart gaat, kan een versnelde procedure bij de tuchtcommissie belanden. Dat kan betekenen dat Vertonghen nog een schorsing of boete krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.