Courtois neemt schuld eigen doelpunt Alderweireld op zich

Toby Alderweireld kent geen gelukkige start bij Atlético Madrid en dinsdag maakte hij ook nog een eigen doelpunt tijdens het bezoek aan Zenit Sint-Petersburg (1-1), maar doelman Thibaut Courtois nam de schuld op zich.

Courtois neemt schuld eigen doelpunt Alderweireld op zich

De Belg verdedigde zijn landgenoot. 'De bal kwam van heel hoog en ik werd verblind door de stadionlichten. Dat is de reden waarom ik zo knullig naast het leer sloeg', aldus Courtois. 'Natuurlijk is dit heel jammer, want op deze manier wordt onze zegereeks gestopt.'

Na vier overwinningen op rij was Atlético Madrid al verzekerd van een plek in de achtste finales van de Champions League en ondanks het puntenverlies zijn Los Colchoneros zeker van de groepswinst, waardoor zij bij de loting een beschermde status hebben.

Alderweireld werd afgelopen transferperiode voor zeven miljoen euro overgenomen, maar de verdediger slaagde er nog niet in een basisplaats te veroveren bij de ploeg van trainer Diego Simeone. In de Primera División speelde hij maar drie van de veertien wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen