Coventry City degradeert

Coventry City speelt volgend seizoen in de First Division. De Sky Blues verspeelden een 2-0 voorsprong tegen Aston Villa. Manchester United deed stadgenoot Manchester City geen dienst door op Old Trafford te verliezen van Derby County.

Het zag er nog wel zo goed uit voor Coventry City. Binnen een half uur leidde de ploeg met 2-0 bij Aston Villa. De Marokkaan Mustapha Hadji maakte beide goals. Tot de 60ste minuut hield Coventry stand. In het laatste half uur boog Villa de 2-0 achterstand alsnog om in een 3-2 overwinning door doelpunten van Darius Vassell, Juan Pablo Angel en Paul Merson. En zo ontbreekt Coventry volgend seizoen voor het eerst in 34 jaar op het hoogste niveau.

Manchester United zal er niet populairder op zijn geworden bij de fans van Manchester City. De landskampioen verloor in eigen huis van Derby County. En die ploeg heeft zich door de verrassende winst veilig gespeeld. Malcolm Christie's afstandsschot leverde Derby nog een seizoen Premiership op en beroofde daarmee het officiële kampioensfeest van United van alle glans.

Bekijk hier al onze video's