Crespo onderstreept goede vorm

Met drie doelpunten hielp Hernan Crespo zijn ploeg Lazio Roma aan een 5-3 zege tegen Verona. De achterstand op stadgenoot AS Roma bleef acht punten, omdat AS dank zij late treffers van Vincenzo Montella en de Braziliaan Emerson met 2-0 bij Vicenza won. De Argentijnse spits Crespo is sinds de komst van trainer Dino Zoff helemaal opgebloeid. Met zijn drie goals tegen Verona bracht hij zijn competitietotaal op veertien. Alleen Andrei Sjevtsjenko scoorde meer (vijftien doelpunten).

Lazio-Verona werd een doelpuntrijk treffen. De Tsjech Karel Poborsky opende de score met zijn eerste goal voor Lazio. Crespo bepaalde de russtand op 2-0, waarna Camoranesi 2-1 maakte en Pavel Nedved Lazio naar 3-1 schoot. Na een rode kaart voor Verona-speler Melis kwamen de gasten via Gilardino toch terug tot 3-2. Crespo besliste het duel, terwijl Cossato tussendoor nog scoorde. Bij Lazio maakte Claudio Lopez na een lange afwezigheid wegens een knieblessure na een uur spelen zijn rentree.

AS Roma kon lange tijd het overwicht tegen Vicenza niet in doelpunten uitdrukken. Pas in de laatste tien minuten scoorden Montella (al in de eerste helft ingevallen voor Gabriel Batistuta) en Emerson.

Parma bleek de UEFA Cup-uitschakeling door PSV goed verteerd te hebben. Thuis tegen Perugia won Parma met 5-0. Stefano Torrisi, Marco di Vaio, Marcio Amoroso en Savo Milosevic (twee keer) verzorgden de produktie. Parma rukte door de zege op naar de gedeelde vierde plaats, omdat Atalanta zaterdag al gelijkspeelde tegen Bari (0-0).

Internazionale en Bologna vonden aansluiting bij de grote groep ploegen die strijden om een UEFA Cup-ticket. Inter dankte invaller Andrea Ferrante voor de overwinning. Ferrante tikte twee minuten voor tijd de winnende treffer tegen Udinese binnen. Bij Bologna was good-old Giuseppe Signori de grote man. Signori maakte tegen Napoli beide treffers, waarvan de laatste vijf minuten voor tijd. Edmundo maakte zijn eerste treffer voor Napoli. In de onderste regionen liep Lecce weg van de concurrentie door met 2-1 van Reggina te winnen.