Dalglish komt wèl weg met publieke scheldkanonnade

Kenny Dalglish, coach van Liverpool, zal door de FA niet bestraft worden voor de scheldwoorden die hij slingerde richting Arsenal-coach Arsène Wenger na hun onderlinge treffen (1-1) afgelopen weekend. Manchester United-spits Wayne Rooney moest eerder twee wedstrijden brommen nadat hij had gescholden tegen een televisie-camera.

Dalglish komt wèl weg met publieke scheldkanonnade

Na de krankzinnige slotfase van Arsenal-Liverpool, waar beide teams diep in de blessuretijd een penalty kregen en deze ook raak schoten, liep Dalglish naar Wenger om hem te feliciteren met een mooie wedstrijd en het spectaculaire slot.

De Franse oefenmeester klaagde echter over de strafschop die The Reds hadden gekregen. Daarop ontstak Dalglish in woede en voegde zijn collega-coach enkele niet al te vriendelijke woorden toe. Het werd allemaal feilloos geregistreerd door de aanwezige televisie-camera's.

'Dit was een compleet andere situatie dan bij Rooney', verklaart FA-bobo en oud-speler Trevor Brooking. 'Rooney deed het recht in de camera. Dat is toch een heel ander verhaal. Ik kan begrijpen dat de FA bij Rooney wel in actie kwam, maar de situatie met Dalglish is daar niet mee te vergelijken.'

De Engelse bond had een stortvloed aan berichten gekregen van Manchester United-fans die eisten dat Dalglish dezelfde straf moest krijgen als hun spits.

'Als mensen zich blijven afvragen waarom we hebben besloten om Rooney wél en Dalglish niét te schorsen, dan moeten we duidelijk maken dat we consequent zijn', vervolgt Brooking. 'Zo nodig komen we dan met een duidelijke richtlijn. Als we die duidelijk communiceren kunnen we het eindeloos discussiëren hierover een halt toeroepen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's