Danjuma kiest voor Champions League-avontuur en treft PSV en Feyenoord

Reacties

Arnaut Danjuma speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor Girona. De Catalanen nemen de 27-jarige aanvaller over van Villarreal, is bevestigd tegenover VI. Danjuma wordt de vierde Nederlander in de selectie van Girona.

Danjuma kiest voor Champions League-avontuur en treft PSV en Feyenoord
© Pro Shots

Danjuma scoorde in de eerste drie speelrondes van het nieuwe La Liga-seizoen twee keer voor Villarreal. In de voorbije weken werd ook duidelijk dat de Spaanse subtopper toch bereid was mee te werken aan een nieuwe huurperiode voor de Oranje-international. Er was interesse van AS Roma, Olympique Lyon en Lille. Girona hield contact met Villarreal en pakte donderdag door. Roma was ondanks het aantrekken van Alexis Saelemaekers tot het laatste moment concreet in de markt voor Danjuma. Mede vanwege het uitzicht op Champions League-voetbal en zijn rol in het team koos hij echter voor Girona.

Danjuma kan zich met de overstap naar Girona verheugen op zijn rentree in de Champions League, waarin hij namens Club Brugge al eens scoorde tegen Atlético Madrid. Girona was vorig seizoen de grote revelatie in La Liga en eindigde achter Real Madrid en Barcelona als derde. In deze transferperiode werden Donny van de Beek en Gabriel Misehouy al toegevoegd aan de selectie waar Daley Blind vorig seizoen al deel van uitmaakte. In de Champions League speelt Girona tegen zowel Feyenoord (thuis) als PSV (uit).

Trainer Míchel sprak al met de nieuwe aanwinst over zijn plannen en gooide vorig seizoen hoge ogen met een aanvallende speelstijl. Alleen Real Madrid scoorde vaker dan Girona in de Spaanse competitie (87 goals ten opzichte van 85). Met Artem Dovbyk (AS Roma) en Savio (Manchester City) vertrokken twee van de aanvallende smaakmakers na het successeizoen.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
5
Celta de Vigo
5
3
0
2
13-10
+3
9
6
Alavés
5
2
1
2
7-6
+1
7
7
Girona
5
2
1
2
8-8
0
7
8
Athletic de Bilbao
5
2
1
2
6-6
0
7
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.