Dartel Mexico speelt Iran in slot omver

Mexico moest er flink voor knokken tegen Iran, maar de ploeg van bondscoach Ricardo Lavolpe pakte wel dikverdiend de drie punten met een 3-1 overwinning.

In Neurenberg streden Mexico en Iran voluit om de overwinning in een boeiend duel. Vanaf de aftrap zochten beide landen ongecompliceerd naar het doel van de tegenstander. Iran hield dat slechts één helft vol, want na de eerste 45 gelijkopgaande minuten heersten de Mexicanen.

Voor het rustsignaal was Iran het gevaarlijkst, maar ondanks de grote kansen voor Vahid Hashemian en Ali Daei keek de ploeg van bondscoach Branko Ivankovic na 28 minuten tegen een achterstand aan. Guillermo Franco verlengde met het hoofd een voorzet, waarna Omar Bravo (foto) van dichtbij de bal achter doelman Ebrahim Mirzapour tikte.

2-1 voor de Mexicanen Iran kwam snel langszij en dat was niet eens onterecht. Keeper Oswaldo Sánchez hield met een knappe reflex nog wel een kopbal van Hashemian uit zijn doel, maar in de rebound sloeg Yahya Golmohammadi toe en knalde de bal hoog in het net.

Mexico voerde in de tweede helft het tempo nog een beetje op en brak daarmee het Iraanse verzet. In de 76ste minuut ontfutselde invaller Antonio Zinha de bal aan Rahman Rezaei, waarna hij met een knappe steekpass Bravo vond: 2-1. En drie minuten later kopte Zinha zelf zeer fraai binnen na een voorzet van Mario Méndez.