De 115 aanklachten tegen Man City komen boven water: 'Het wordt tijd'

Reacties

Het is anderhalf jaar geleden dat Manchester City door de Premier League werd aangeklaagd voor 115 financiële vergrijpen, de competitieorganisator erkent dat er haast achter de zaak gezet moet worden om de geloofwaardigheid te behouden. Directeur Richard Masters heeft zich uitgesproken over de strijd tegen Man City.

De 115 aanklachten tegen Man City komen boven water: 'Het wordt tijd'
© Pro Shots

In februari 2023 werd Man City officieel in staat van beschuldiging gesteld door de Premier League, er werd een klachtenpakket samengesteld van meer dan honderd vergrijpen. Dit was de tweede poging van een instantie om in te grijpen bij de regerend kampioen van Engeland, eerder probeerde de UEFA Man City al te weren uit de Champions League. Het CAS zette daar in juli 2020 echter een streep door.

De Premier League gaat nu serieus werk maken van de aanklachten tegen Man City. 'Het wordt tijd dat deze zaak opgehelderd wordt', aldus Masters in gesprek met de BBC. 'Deze zaak loopt nu al enkele jaren en ik denk dat het logisch is dat deze zaak voor moet komen.' De BBC verwacht dat de hoorzitting volgende maand gestart wordt en dat een uitspraak aan het begin van 2025 volgt.

Dat het zo lang duurt voordat Man City zich officieel moet verantwoorden na de aanklacht van de Premier League, is tegen het zere been van diverse Premier League-clubs. Zo haalde Everton de aanklachtenlijst van Man City aan toen het zelf werd gestraft in november 2023.

De 115 aanklachten tegen Manchester City:
- 54 keer het niet verstrekken van nauwkeurige financiële informatie tussen de seizoenen 2009/10 en 2017/18.
- 14 keer het niet verstrekken van nauwkeurige gegevens over betalingen aan spelers en managers tussen de seizoenen 2009/10 en 2017/18.
- 5 keer het niet naleven van de UEFA-regels, waaronder Financial Fair Play, tussen de seizoenen 2013/14 en 2017/18.
- 7 keer het overtreden van de P&S-regels van de Premier League tussen de seizoenen 2015/16 en 2017/18.
- 35 keer het niet meewerken aan onderzoeken van de Premier League tussen december 2018 en februari 2023.

Meer over de P&S-regels van de Premier League staat in dit PRO-stuk uitgelegd

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.