De bijzondere Barça-serie die het goede gevoel helemaal heeft teruggebracht

Reacties

De opmars van Barcelona met Xavi aan het roer valt niet te ontkennen. In de vijf Europese topcompetities is geen ploeg langer ongeslagen dan de opkrabbelende Catalanen.

De bijzondere Barça-serie die het goede gevoel helemaal heeft teruggebracht
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Barcelona was zondagavond dankzij een fraaie goal van Pedri met 1-0 te sterk voor Sevilla en ging zijn tegenstander dankzij deze overwinning voorbij op de ranglijst. Barça staat nu tweede, met een achterstand van twaalf punten (nog wel een wedstrijd minder gespeeld) dan koploper Real Madrid. Toen Xavi in november binnenstapte bedroeg de achterstand ook al twaalf punten; verschil was dat er toen nog maar dertien duels gespeeld waren en Barcelona op de negende plek in La Liga stond.

Onder leiding van Xavi heeft Barcelona nu zeventien competitiewedstrijden gespeeld en er slechts één verloren. Dat gebeurde begin december, toen Real Betis in het Camp Nou met 0-1 te sterk was. Na deze uitglijder heeft Barcelona veertien wedstrijden in La Liga niet verloren (vier remises, tien overwinningen). Dankzij deze sterke reeks is het goede gevoel terug en ligt Barcelona op koers om zich in ieder geval te kwalificeren voor het komende Champions League-seizoen.

Zoals gezegd is er in de vijf Europese topcompetities geen ploeg met een langere ongeslagen reeks dan Barcelona. Liverpool komt nog het dichtst in de buurt: de formatie van Jürgen Klopp ging eind december onderuit tegen Leicester City (1-0) en is sindsdien in elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen gebleven. Ook Liverpool zette daarmee een inhaalrace in. De ploeg van Klopp staat nu nog maar één punt achter op Manchester City, de tegenstander van aankomend weekend.

Het AS Roma van José Mourinho maakt het podium compleet, met tien Serie A-wedstrijden op rij zonder nederlaag. In Frankrijk is Strasbourg de ploeg in vorm (een reeks van acht competitieduels zonder verliespartij) en ook Lille doet het goed (serie van zeven). RB Leipzig is de ploeg die het langst niet verslagen is in de Bundesliga.

Ploeg Land Aantal competitieduels zonder nederlaag
Barcelona Spanje 14
Liverpool Engeland 11
AS Roma Italië 10
Strasbourg Frankrijk 8
Lille Frankrijk 7
RB Leipzig Duitsland 7
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.