De Boer botst met El Hamdaoui en zet hem uit selectie

Mounir El Hamdaoui behoort niet langer tot de Ajax-selectie. De aanvaller botste donderdag voor de tweede keer met trainer Frank de Boer en is door de oefenmeester uit de selectie gezet.

De Boer botst met El Hamdaoui en zet hem uit selectie

'Hij is moeilijker dan de anderen', vertelde De Boer tijdens het wekelijkse perspraatje. De sleutel ligt daarom ook echt bij Mounir zelf. Wat er gisteren in de rust van het bekerduel met RKC is voorgevallen, kan echt niet.'

In het gememoreerde bekerduel met RKC (5-1 zege, een treffer van El Hamdaoui) werd El Hamdaoui naar de kant gehaald omdat De Boer niet tevreden was met het spel van de Marokkaan. Klaarblijkelijk stond de reactie van de aanvaller De Boer allerminst aan, waarop hij hem naar het reserve-elftal verbande.

Tot nader order zal El Hamdaoui meetrainen met Jong Ajax. Duidelijk is dat de spits niet tot de selectie behoort voor het duel met AZ van zondag.

Eerder kreeg De Boer het ook al aan de stok met El Hamdaoui. Destijds botsten de twee kemphanen omdat de trainer de aanvaller naast de basiself hield voor het Champions League-duel met AC Milan (2-0 winst).

Volgende week donderdag treedt Ajax in de Europa League aan tegen Sparta Moskou. Vooralsnog is niets bekend over de duur van de verbanning van El Hamdaoui, maar afgaand op de woorden van De Boer is hij waarschijnlijk ook dan niet van de partij. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's