'De Boer is de juiste opvolger voor vertrokken Jol'

Ajax heeft met Frank de Boer de meest geschikte kandidaat aangewezen als opvolger voor de maandag opgestapte Martin Jol. Althans, dat is de mening van de bezoekers van VI.nl.

'De Boer is de juiste opvolger voor vertrokken Jol'

Na het vertrek van Jol maakte de clubleiding van Ajax vrijwel direct bekend dat de Boer promoveerde van de A1 naar de hoofdmacht. Maar is zijn hoofdtrainerschap slechts tijdelijk of stelt Ajax hem voor een langere periode aan? De redactie van VI.nl besloot de mening van voetbalminnend Nederland te peilen en stelde de volgende vraag: Wie moet Ajax straks definitief als trainer voor de groep zetten?

Een meerderheid van de stemmers opteert voor een langer aanblijven van De Boer, die zijn debuut luister bijzette met een 2-0 overwinning op AC Milan in San Siro. Liefst 52 procent denkt dat Ajax er goed aan doet de assistent van bondscoach Bert van Marwijk als technisch hoofdverantwoordelijke aan te wijzen.
<br /><br /> De grootste concurrentie voor de Boer komt van een voormalig ploeggenoot: Frank Rijkaard. De twee voormalig internationals wonnen in 1995 samen de Champions League met Ajax. Rijkaard zit zonder club na zijn ontslag bij Galatasaray in Turkije.

Ook de naam van Louis van Gaal viel in het geruchtencircuit. Dertien procent denkt dat de succescoach van weleer de juiste man is om de Amsterdammers uit een crisis te leiden. Een nieuwe Ajax-periode lijkt voor Van Gaal overigen niet tot de mogelijkheden te behoren. De huidige trainer van Bayern Munchen hield na zijn tweede periode in Amsterdam, als technisch directeur, de eer aan zichzelf nadat de clubleiding in een conflict openlijk de kant van trainer Ronald Koeman koos.

Patrick Kluivert en Co Adriaanse kregen de minste stemmen. De assistent-trainer van NEC en de huidige coach van Olympische ploeg van Qatar kregen respectievelijk acht en zes procent van de stemmen.

Ajax maakte bekend zeker tot de winterstop door te gaan met De Boer aan het roer. Als het aan de kersverse trainer zelf ligt, blijft het niet tot een periode van slechts enkele weken of maanden. 'Mijn intentie is om dit langer te doen, maar daarvoor ben ik afhankelijk van de Ajax-directie. Ik ben er in ieder geval wel klaar voor. Dit is niet het ideale pad dat ik voor ogen had, maar dit is wel het doel. Het is alleen allemaal wat sneller gegaan dan gepland.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's