De Boer: 'We hebben met durf en plezier gevoetbald'

Ook de tweede wedstrijd met Frank de Boer als trainer leverde een overwinning op voor Ajax. Dankzij een doelpunt van Christian Eriksen vroeg in de wedstrijd wonnen de Amsterdammers met 1-0.

De Boer zag Ajax uitstekend beginnen, maar in de tweede helft was het moeizaam. 'Dat is logisch als je vier dagen na zo'n duel met AC Milan op z'n zwaar veld moet spelen', aldus De Boer. 'Dan kan het licht bij sommige spelers uitgaan. Maar ik ben erg tevreden hoor. De jongens hebben gespeeld zoals ik dat graag zie. We hebben met durf en plezier gevoetbald.'

'We hebben aangevallen en de tegenstander na balverlies meteen onder druk gezet', vervolgde de interim-trainer. 'Het was alleen jammer dat het niet snel 2-0 en 3-0 werd. Daarbij speelden we zonder onze topschutters Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui. Het geeft vertrouwen dat we ook zonder hen kunnen winnen.'

Eriksen was ook tevreden over de eerste helft. 'Het ging goed. We hebben prima positiespel laten zien. Dat is de nieuwe input van de trainer.' Maar ook de matchwinner zag de bezoekers daarna inzakken. 'We waren moe. We zetten nu veel meer druk op de bal dan onder Martin Jol en dat kost veel energie.' Foto: VI Images